Evropska komisija

Vučić i Tači saglasni da se u septembru sastanu i ojačaju dijalog

  • 16.08.2018. 21:39

Evropska komisija saopštila je danas da će Beograd i Priština odrediti teme razgovora o normalizaciji međusobnih odnosa na sastanku u septembru, u okviru dijaloga, dok EU samo posreduje.

Portparol Evropske komisije Karlos Martin rekao je u Briselu da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik samoproglašenog Kosova i Metohije Hašim Tači, saglasili da intenziviraju dijalog i da se sastanu u septembru. 

Martin je ovo rekao odgovarajući na pitanje novinara da li bi promjena granica mogla da bude jedna od tema predstojećeg sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija u septembru. 

On je podsjetio da su se Vučić i Tači saglasili da intenziviraju dijalog i da se sastanu u septembru, te da su imali produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj, trajnoj normalizaciji odnosa, prenose beogradski mediji. 

"Trajno rješenje znači održivo i realistično rješenje u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je Martin. 

Prema njegovim riječima, dijalog uz posredovanje EU trebalo bi da podstakne saradnju dvije strane i da im pomogne u napretku na evropskom putu i unapređenju života građana.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.