Glavna tema razgovora Kosovo i Metohija

Vučić i Putin se sastali u Pekingu

  • 26.04.2019. 11:26

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora bilo je Kosovo i Metohija.

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dvije zemlje, te da mu je drago da sa Vučićem može da razgovara o bilateralnim i regionalnim pitanjima. 

Obraćajući se na ruskom jeziku, Vučić je čestitao Putinu veliki pravoslavni praznik Vaskrs, prenijeli su beogradski mediji. 

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Rusije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu "Pojas i put" u Pekingu. 

Sastankom sa Putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, u ponedjeljak, 29. aprila, poslije kojeg će, kako je ranije rekao, donijeti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i mjerama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine. 

Vučić se prethodno u Pekingu sastao i sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, a juče je razgovarao i sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom, koji je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. 

Predsjednik Srbije u ponedjeljak će prisustvovati sastanku u Berlinu, na poziv njemačkog kancelara Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona. 

Vučić je rekao da od tog sastanka, kojem će prisustvovati i predstavnici Prištine, ne očekuje ništa, da nije optimista, ali i da će, poslije više negativnih signala, biti interesantno čuti da li NJemačka i Francuska žele Srbiju u EU ili ne.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм