Razgovarali telefonom

Vučić i Merkel: Razgovor Beograda i Prištine neophodan

  • 09.07.2018. 12:38

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njemački kancelar Angela Merkel saglasili su se da je razgovor Beograda i Prištine neophodan, te da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rješenja od ključnog značaja za obje strane.

U telefonskom razgovoru Vučića i Merkelove bilo je riječi i o migrantskoj krizi, te o mjerama koje Srbija preduzima kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije. 

Vučić je prenio Merkelovoj da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto-puta Niš-Priština od velikog značaja za zapadni Balkan i zamolio je da svojim autoritetom ubrza realizaciju tih projekata. 

On je posebno izdvojio Regionalnu ekonomsku zonu kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i regiona jer bi se tako privuklo više investicija i ubrzao protok ljudi, robe i kapitala. 

Sagovornicu su o regionalnoj saradnji razgovarali uoči samita berlinskog procesa u Londonu kako bi sagledali moguće rezultate skupa i njihovu primjenu na zapadnom Balkanu radi unapređenja saradnje u regionu. 

Vučić je zahvalio Merkelovoj što je svojom inicijativom za pokretanje berlinskog procesa značajno doprinijela miru i stabilnosti zapadnog Balkana.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм