Predsjednik Srbije

Vučić: Dolaze i dva voza iz Kine sa robom i opremom

  • 01.05.2020. 12:58

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je ogromnu zahvalnost kineskim ljekarima koji su pomagali Srbiji u borbi protiv virusa korona, te najavio da će iz Kine u narednom periodu stići i dva voza sa medicinskom opremom i drugom robom.

Vučić je, nakon sastanka sa kineskim ljekarima i ambasadorom Kine u Beogradu Čen Bo, rekao da su ovi ljekari šest sedmica pružili veliku epidemiološku i psihološku pomoć, jer su "građani Srbije videli da nisu sami".

On je naveo da kineski ljekari ni u jednoj drugoj državi nisu ostali koliko u Srbiji gdje su mnogo pomogli znanjem, iskustvom i savjetima, poručivši da Srbija neće nikada zaboraviti pomoć koju je Kina uputila po izbijanju virusa korona.

Vučić je rekao da očekuje da dva voza, od po 40 vagona, oko 9. maja krenu iz Kine i da za dvadesetak dana dođu u Srbiju sa robom i medicinskom opremom, kao i robom po ranijim ugovorima iz drugih oblasti, preni je Tanjug.

Čen je rekla da su Kina i Srbija ne samo partneri u zajedničkoj borbi protiv virusa korona, već da će biti partneri i na putu ekonomskog oporavka.

Ona je navela da je danas razmijenila mišljenje sa Vučićem i o bilateralnim odnosima dvije zemlje u oblasti infrastruktre, turizma, inovacija i trgovine.

Šest kineskih eksperata koji su se u Vuhanu borili protiv virusa korona stigli su u Srbiju 21. marta, kada je iz Kine dopremljen i prvi kontingent medicinskog materijala i opreme.

Tri ljekara će ostati u Srbiji, dok se tri vraćaju u Kinu, ali će još tri doći iz te zemlje.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм