Predsjednik Srbije

Vučić: Dodik će imati najbolju njegu

  • 23.12.2020. 10:34

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije idealno, ali da se dobro drži, te da je Beograd poslao ekipu ljekara da se konsultuju sa banjalučkim kolegama.

"Mi smo juče poslali ekipu naših lekara, koje je predvodio direktor Klinike za infektologiju u Beogradu Goran Stevanović, da se konsultuju sa banjalučkim lekarima, i sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/Republike Srpske u Banjaluci Vladom Đajićem i sa zamenikom generalnog direktora UKC-a Nenadom Stevandićem i razgovarali sa predsednikom Dodikom i pogledali sve", rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

On je poručio da će Dodik imati najbolju njegu i na raspolaganju sve što bude moglo da se uradi i u Banjaluci i u Beogradu.

"Mi smo u svakom trenutku spremni, ukoliko za to bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu", naglasio je Vučić.

On je istakao da prati situaciju i da se čuje sa Dodikom telefonom dva do tri puta dnevno.

"Sad bi trebalo da se čujemo čim završim posetu Golubincima i želim mu dobro zdravlje, a nisam lekar da bih vam davao stručne analize. On se dobro drži, ali nije stanje idealno. Nije onako kako bismo voleli, ali nije ni užasno", rekao je Vučić.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozitivan je na virus korona, saopšteno je juče iz UKC-a Republike Srpske.

"Uočeno je da ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a treći test na novi korona virus je pozitivan. Zdravstveno stanje gospodina Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća dobro i prima adekvatnu terapiju", navedeno je u saopštenju. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина