Predsjednik Srbije

Vučić: Do rješenja za Kosmet samo kompromisom

  • 11.12.2019. 12:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Atini da je Beograd spreman da pregovara o kompromisnom rješenju problema Kosova i Metohije, da je uvijek tražio kompromis i da ne želi da se nametne rješenje koje će biti u interesu samo jedne strane.

"Mi smo spremni i otvoreni da pregovaramo o bilo kakvom kompromisnom rješenju. Neki pominju druge modele, ali ne nude nam ništa konkretno. Ako neko misli da će doći u Beograd i reći nam da priznamo Kosovo kao nezavisnu zemlju, to se neće dogoditi", rekao je Vučić za grčki list "Katimerini".

Na pitanje o korekciji granica kao mogućem djelu rješenja kosmetske krize, Vučić je odgovorio kontrapitanjem: "O kojim granicama se govori?", prenosi Tanjug.

"Da li o onima koje priznaju Kina, Rusija, Grčka i Španija ili onima koje priznaju Francuska, Njemačka...?", upitao je Vučić.

Vučić je ponovio da je zahavalan Grčkoj što nije priznala samoproglašeno Kosova i konstatovao da je "riječ je o zemlji koja štiti međunarodno pravo, uprkos pritiscima kojima je po tom pitanju bila izložena".

"Od mene nećete čuti druge zahtjeve, osim da želimo da se ukinu takse od 100 odsto (koje je uvela Priština na proizvode iz centralne Srbije). Zato želimo da sjednemo za sto, da razgovaramo o tom problemu i probamo da nađemo rješenje", kaže Vučić.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм