Sanda Rašković Ivić

Vučić da otkaže prisustvo proslavi u Parizu

  • 06.11.2018. 21:55

Poslanik Sanda Rašković Ivić pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da otkaže prisustvo u Parizu na obilježavanju stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata, navodeći da je cijelom srpskom narodu i Srbiji učinjeno poniženje stavljanjem zastave takozvanog Kosova pod lukove crkve Notr-Dam zajedno sa zastavama zemalja pobjednica u Velikom ratu.

"Notr-Dam je crkva sa čijih su tornjeva zvonila zvona 1389. godine slaveći pobedu hrišćanskog srpskog naroda nad Turcima na Kosovu polju. Možda tu bitku i nismo dobili, ali nas je ona uspravila i dala smisao našoj nadi i veri u slobodu", istakla je Ivićeva u otvorenom pismu koje je večeras uputila Vučiću. 

Ona je istakla da su nekoliko vijekova od Boja na Kosovu, već kao istorijski narod i suverena zemlja prisutna na mapi svijeta, Srbi izvojevali prve savezničke pobjede u Velikom ratu - na Ceru i Kolubari. 

"Srbija je izgubila trećinu muškog stanovništva u Velikom ratu. Posle junačkog proboja Solunskog fronta srpski vojnik je u nezaustavljivom jurišu oslobađao svoju zemlju i odlučujuće doprineo pobedi nad Nemcima, Mađarima, Austrijancima, Bugarima i drugima", podsjetila je Ivićeva. 

Ona je navela da očekuje da Vučić otkaže prisustvo na proslavi u Parizu i tako pokaže da Srbija ne pristaje na ucjene i reviziju istorije. 

"To nije proslava pobede za koju su ginuli naši preci", poručila je Sanda Rašković Ivić, navodeći da se Vučiću obraća kao građanka, dugogodišnji poslanik, ambasador Srbije i kao kćerka akademika Jovana Raškovića. 
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.