Predsjednik Srbije

Vučić: Borili smo se za to da "Er Srbija" ne leti za Prištinu

  • 22.01.2020. 09:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Srbija tražila da na novoj avio-liniji Beograd-Priština ne leti "Er Srbija", već da to bude neka druga aviokompanija i da se let obavlja uz posredovanje KFOR.

Vučić je naglasio da se u domaćoj javnosti moglo vidjeti "ogromno neznanje" dijela opozicije koji su pitali zašto ne leti "Er Srbija".

"Nije zgodno da leti "Er Srbija" iz mnogo razloga. "Er Srbija" bi morala sa njihovim vazduhoplovnim vlastima, direkcijama i aerodromom da potpisuje sporazume. Onda je bilo mnogo lakše da to radimo preko Lufthanse i tražili smo da KFOR bude posrednik", rekao je Vučić za RTS.

Naglašava da neko ko se upušta u ocjene tog slučaja mora mnogo da se zna.

Kometarišući to što su neki nakon potpisivanja pisma o namjerama o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine rekli da je time nezavisnost Kosova ugrožena, Vučić kaže da je "u Prištini nezavisnost ugrožena čim vide nekog Srbina".

Navodi da ne razumije da neko u 21. vijeku kritikuje uspostavljanje avio-linija, izgradnju autoputeva zbog slobodne trgovine.

"To niste mogli da priuštite sebi ni u 15. i 16. vijeku, a kamoli 21. vijeku. Neki ljudi su ostali u rano feudalnom dobu", zaključio je on.

Тагови: