Predsjednik Srbije

Vučić: Beograd želi u EU i konkretan odgovor

  • 06.05.2020. 21:30

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, poslije video-konferencijskog samita EU-zapadni Balkan, rekao da Srbija želi da bude dio EU i da očekuje konkretan odgovor.

On je istakao da Srbija želi da se više govori o procesu proširenja i naveo da je dobro to što su sve najvažnije zemlje EU učestvovale na samitu na kojem se govorilo o evropskom putu.

Vučić je za RTS rekao da je bilo riječi o ekonomskom oporavku, zatim nastavku reformi i procesu približavanja EU, kao i podršci izaslaniku za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku, te o budućnosti Beograda i Prištine.

"Srbija ne očekuje probleme, imaćemo najveći rast u cijeloj Evropi, a to očekujem i sljedeće godine. Željeli bi smo da se više govori o procesu proširenja. Srbija želi da bude dio EU", rekao je Vučić.

On je dodao da je podrška Lajčaku bila snažna.

Vučić je naglasio da je za Srbiju veoma značajno učešće na konferenciji, te da je dobro da su skupu prisustvovali predstavnici svih zemalja EU, osim dvije.

On je rekao da je zahvalio za ekonomsku podršku Srbiji.

"Tražio sam izuzetak za Srbiju za proizvodnju čelika, to je od strahovitog značaja za našu zemlju. Јa sam na tome danas dva puta insistirao jer nama je smederevska željezara najveći izvoznik, ona je suština našeg ekonomskog rasta", naglasio je Vučić i dodao da su evropski predstavnici rekli da će to da pogledaju.

Тагови: