Predsjednik Srbije

Vučić: Ako Luka Jović i Ninković izađu vani, biće uhapšeni iste sekunde

22:37, 19.03.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na konferenciji za medije povodom širenja korona virusa, usput je potkačio fudbalera Reala Luku Jovića.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u srijedu rekla da pojedini fudbaleri koji zarađuju milione ne poštuju samoizolaciju, na kraju je otkriveno da se radi o Luki Joviću, a indirektno se na to osvrnuo i Vučić.

- Ovi mladići su koji milioneri a misle da mogu sve, ne možete sve, hvala, ali nama su život najstarijih ali i svih drugih preči od miliona i svega drugog. I biće svi strogo kažnjeni, ko ne poštuje zakon - rekao je Vučić.

Tim povodom, oglasio se i Luka Jović, koji je na društvenim mrežama pokušao da opravda svoj boravak u Srbiji po dolasku u Španiji.

Na konferenciji je postavljeno i jedno pitanje koje se ticalo Jovića, ali i Nikole Ninkovića, još jednog fudbalera koji nije sve vreme proveo kod kuće.

- Najlakše je kažnjavati, siguran sam da ta dvojica dječaka koji se pominju se kaju, podnijete su prijave, a nadam se da ćemo moći to da izbjegnemo, obojica su u izolaciji i budu li pokušali da izađu, biće uhapšeni. U suštini su dobri momci, razumem ih i ne treba da se iživljavamo na njima, imamo mnoge koji bi trebalo da budu odgovorniji, a nisu otišli u izolaciju - dodao je Vučić.

- Zakon važi i za milionere i za obične ljude, neće biti izuzeti od toga. Oni nisu izuzeti zato što su poznati ili zato što imaju novac, a kazne su za sve iste.