Dalibor Jevtić potvrdio

Vučić 9. septembra na sjeveru Kosova i kod srpskih porodica u Metohiji

  • 29.08.2018. 17:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će tokom posjete Kosovu i Metohiji, 9. septembra, osim sjevera pokrajine posjetiti i pojedine srpske porodice koje žive izolovane u Metohiji, najavio je ministar za povratak i zajednice u Vladi samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić.

Jevtić je rekao da će Vučić tada, u zavisnosti od toga kako bude protekao dijalog 7. septembra u Briselu, iznijeti konačno rješenje problema Kosova i Metohije. 

"Postoji hrabrost, volja i odlučnost i Vučića i Vlade Srbije da zarad budućnosti ova pitanja riješimo. Moramo da uzmemo u obzir činjenično stanje", izjavio je Jevtić za televiziju "Hepi". 

Jevtić kaže da je lično protiv zamrznutog konflikta i da sada na Zapadu postoji drugačiji pristup, te da bi bilo pogubno po Srbiju ako izbjegne mogućnost da razgovara o ovoj temi. 

"Ako zamrznemo status pitanje je da li će, u trenutku kada mi budemo hteli da ga odmrznemo, uspeti da izdejstvujemo nešto bolje za život Srba na Kosmetu. Očigledno da sve vodeće sile u svetu žele da reše pitanje Kosmeta što pre", rekao je Jevtić. 

Prema njegovim riječima, ako Srbi odbiju saradnju i mogućnost da riješe problem na Balkanu, dovešće Srbiju u poziciju izolacije, koja će zaustaviti sve pozitivne ekonomske procese. 

"Mislim da je naš cilj trajni mir, održivo rešenje, da u budućnosti Srba bude više i bez obzira gde oni žive bilo u Metohiji, u Štrpcu, centralnom Kosovu ili Kosovskom Pomoravlju, da njihov položaj bude bolji", rekao je Jevtić.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм