Tragedija na pruzi kod Šapca

Voz naleteo na muškarca koji je autom obilazio spuštenu rampu

  • 28.06.2021. 11:00

Na putnom prelazu obezbeđenom automatskim polubranicima i svjetlosnom saobraćajnom signalizacijom između Štitara i Šapca u 8.15 sati dogodila se nesreća u kojoj je nastradala jedna osoba, kada je drumsko vozilo pokušalo da zaobiđe spuštene branike.

Na drumsko vozilo koje je pokušalo da zaobiđe spuštene branike naletio je putnički voz, koji je saobraćao iz Štitara ka Beogradu.

U nesreći je nastradao vozač drumskog vozila. Riječ je o muškarcu, starosti 71 godina.

O nesreći je odmah obaviješten MUP, a željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge je trenutno u prekidu.

"Infrastruktura železnice Srbije" izražava saučešće porodici nastradalog.

Ovo je drugi slučaj na srpskim prugama u roku od samo pola dana da se dogodi nesreća na putnom prelazu obezbijeđenom savremenom signalizacijom, zbog nepropisne vožnje učesnika u drumskom saobraćaju. Sinoć u 19.55 sati, na putnom prelazu obezbijeđenom polubranicima i svetlosnom signalizacijom, između Vlaškog Polja i Mladenovca teretni voz naletio je na drumsko vozilo, koje je takođe zaobilazilo spuštene branike.

U ovoj nesreći sinoć nije bilo povređenih, ali se takvi slučajevi najčešće tragično završavaju.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zato upozorava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, voze pažljivo i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer je to jedini način da se spriječe ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

(Telegraf)

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.