Vojska Srbije već intervenisala u Šidu, mještani odahnuli

  • 17.05.2020. 09:16

Vojska Srbije stigla je u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata. Noćas je već intervenisala i 18 migranata vratrila u prihvatni centar.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra - "Adaševci", "Principovac" i "Šid - Stanica". U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Zoran Semenović, zamjenik predsjednika opštine Šid rekao je da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

"Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbjednije nego svih dana prethodno", rekao je Semenović.

Naveo je da se građani šidske opštine zahvaljuju predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a posebno Vojsci koja je svojim djelovanjem i radom u ovom trenutku i brzom intrevencijom spriječila svaki pokušaj ugrožavanja bezbjednosti ljudi i imovine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid donio na osnovu bezbjednosnih procjena i zahtjeva građana.

Vojnici će se smijenjivati u tri smjene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su mještani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osjećali nebezbjedno i tražili pomoć države.

Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbejdnost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mjere radi realizacije dodjeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe.
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)