Prikaz sposobnosti

Vojska Srbije spremna za "Slobodu 2019"

  • 15.10.2019. 09:50

Kako je danas saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici će u subotu 19. oktobra sa početkom u 12 časova povodom 75 godina od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu, biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom "Sloboda 2019".

U prvom dijelu prikaza biće predstavljene sposobnosti dijela jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu "1500+" i doniranim sredstvima iz Ruske Federacije. Nakon toga biće izveden defile pešadijskog, motorizovanog i vazduhoplovnog ešalona.

Kako je saopšteno planirano je učešće više od 2400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova. Takođe je i najavljeno da će u okviru priprema za prikaz sposobnosti, vojni vazduhoplovi nadlijetati širi rejon Beograda u periodu od 14. do 19. oktobra.

Ministarstvo odbrane je pozvalo građane da prisustvuju Prikazu "Sloboda 2019" i da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Podsjetimo, slična manifestacija održana je i 2017. pod nazivom "Sloboda 2017" kojom prilikom su prvi put zvanično pokazani lovački avioni MiG-29 koje je donirala Ruska federacija.

(Tango Six)

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)