Aleksandar Vulin

Vojska Srbije spremna da zaštiti Srbe na Kosovu

09:31, 25.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Vojska Srbije spremna da sprovodi svako naređenje vrhovnog komandanta, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, i da zaštiti živote Srba na Kosovu i Metohiji.

"Obezbedili smo sve preduslove, da li ćemo ili nećemo to učiniti, to je pitanje za državno rukovodstvo", rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije. 

On je ukazao da Vučić svakog dana vodi računa o tome da li je vojska u stanju da učini ono što je potrebno da bi se pomoglo srpskom narodu 

Povodom kršenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i Cefta sporazuma, koje čini Priština, Vulin je ukazao da se, ako Evropa nije u stanju da poštuje svoje sporazume, postavlja pitanje čemu onda Evropa. 

Vulin je istakao da je, sa druge strane, Beograd sve vrijeme poštovao i Ceftu i SSP. 

"Ono što je do Srbije, uradićemo, ali dosta smo se mi dokazivali Evropi, vreme je da se oni dokažu nama", rekao je Vulin. 

On je ukazao da su postupci albanskih političara na Kosovu i Metohiji nepredvidljivi, da se ponašaju kao nekadašnja OVK i da zbog toga ponavlja pitanje Evropskoj uniji da li su u stanju da poštuju spostvena pravila? 

Vulin je istakao da se Srbi na Kosmetu bore da izdrže i da će država Srbija uspjeti da im pomogne.