Srbija 

Vojska snažnija za bateriju haubica "Nora" VIDEO

  • 29.03.2019. 16:47

Grupa pripadnika Vojske Srbije danas je na poligonu Pasuljanske livade kod Despotovca završila obuku za rukovanje haubicama "nora B-92", čime je omogućeno da baterija tog oružja ojača sastav oružanih snaga Srbije.

Vojnike na završnoj obuci u upotrebi i rukovanju tim haubicama posjetili su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. 

"Vojska Srbije je od danas bogatija, moćnija, snažnija za bateriju `nora`. Naši ljudi su obučeni i u potpunosti spremni da koriste taj najsavremeniji složeni borbeni sistem", naveo je Vulin. 

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradovića rekao je da je projekat "Nora" dokaz sposobnosti domaćeg vojno-industrijskog kompleksa, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

On je podsjetio da je preteča ovog sistema napravljena u Vojnotehničkom institutu 1986. godne, na osnovu, kako je rekao, tada revolucionarne ideje da se dalekometna haubica postavi na šasiju terenskog vozila. 

Miloradović je naveo da je "nora" jedan od najbolje prodavanih proizvoda odbrambene industrije Srbije. 

"Ovo je već peta generacija `nore` u kojoj su implementirane sva nova saznanja i tehnologije i koja se već dugi niz godina vrlo uspešno pokazala na tri kontinenta ", rekao je Miloradović. 

Samohodna haubica kalibra 155 milimetara "nora B-52" samohodno je oruđe namjenjeno za opštu vatrenu podršku jedinicama na velikim daljinama. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина