Ana Brnabić

Vojska Kosova opasnost za region

  • 04.12.2018. 18:23

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa poslanikom njemačkog Bundestaga Renatom Alt da je napredak regiona doveden u pitanje zbog odluka Prištine o uvođenju taksi Srbiji i BiH, kao i da najave formiranja vojske Kosova predstavljaju najveću opasnost do sada i mogu biti presudne za dalji dijalog i regionalnu stabilnost.

Brnabićeva je apelovala da Njemačka pomogne u stabilizaciji situacije u regionu, što, kako je ukazala, primarno mora početi ukidanjem carina na proizvode iz Srbije. 

Ona je napomenula da je vizija Srbije o miru, stabilnosti, napretku i modernizaciji bitno različita od poruka koje dolaze iz Prištine i Tirane u posljednje dvije sedmice, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Brnabićeva je istakla da se razmišljanje Beograda i Prištine suštinski razlikuje, jer je Beograd okrenut budućnosti, stvaranju moderne ekonomije i obrazovanja, a Priština stvaranju vojske i sukobima. 

"Uprkos nerazumnim merama i sve radikalnijoj retorici iz Prištine, Srbija ostaje pri tome da ne uvodi kontra-mere, jer je teško uspostavljen mir vrednost koju moramo očuvati. Srbija će čuvati mir i stabilnost, jer ne postoji ništa važnije od toga za sve građane u regionu", poručila je Brnabićeva. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина