Marko Đurić

Vojska Kosova je igra u kojoj je ulog regionalna bezbjednost

  • 01.11.2018. 16:03

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da oni koji se igraju sa formiranjem vojske samoproglašenog Kosova, kao i oni koji ćute na to što se dešava, treba da znaju da je to igra u kojoj je ulog regionalna bezbjednost.

Đurić je napomenuo da ta vojska nije u funkciji mira i stabilnosti, već ima separatističke ciljeve. 

"Mi ćemo mir i naš narod na Kosmetu, kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta ponavljao, štititi od svakog ugrožavanja", poručio je Đurić, komentarišući navode medija da Priština namjerava da 28. novembra, na "dan albanske zastave", proslavi formiranje vojske Kosova na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da tada bude izvršena primopredaja između komandanta Kfora i kosovske vojske. 

Navodeći da Priština formiranjem takozvane vojske Kosova krši i sopstveni Ustav, Đurić ističe da nije prvi put da Priština krši ono što je sama napisala, prenose beogradski mediji. 

Prema njegovim riječima, Albanci na Kosmetu su sami napisali ko i pod kojim uslovima može da mijenja ustavne odredbe, a sada se ponašaju kao da to ne postoji. 

"I to pokazuje njihov neozbiljan odnos prema institucijama. Kada slušate njihove političke izjave, koje su svakog dana sve ekstremnije i sve više preteće, vidite koliko je opasno takvim ljudima u ruke davati igračke u vidu različitih oblika naoružanja", rekao je Đurić. 

On je naglasio da Srbija ne zvecka oružjem i ne prijeti, ali se ne plaši i uvijek je spremna da štiti svoj narod i želi da sačuva regionalni mir i stabilnost. 
 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.