Vježba u Rusiji

Vojnici Srbije neutralisali mete

  • 18.08.2018. 16:09

Pripadnici Vojske Srbije izvršili su sve postavljene zadatke i uspješno neutralisali mete i druge ciljeve na vojnoj vježbi sa pripadnicima ruskih Oružanih snaga na poligonu Luga u Ruskoj Federaciji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Na vježbi je učestovalo 195 pripadnika Vojske Srbije i 600 pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, sa ukupno 200 sredstava borbene tehnike. 

U saopštenju se navodi da su pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske uspješno izveli taktičku vježbu sa bojnim gađanjem na sa kolegama iz 25. motostreljačke i 9. artiljerijske brigade Oružanih snaga Ruske Federacije. 

Pukovnik Goran Stamenković iz Komande Kopnene vojske istakao je da Vojska Srbije ima višestruku korist od ovakvih vojnih vježbi. 

"Na nepoznatom terenu sa sličnim naoružanjem provjeravamo sebe koliko smo sposobni da djelujemo u takvim uslovima sa drugim, stranim oružanim snagama. U saradnji sa kolegama iz Rusije provjeravamo kakve su naše procedure i naša taktika", rekao je pukovnik Stamenković. 

Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujica Vuković rekao je da se saradnja sa kolegama iz Oružanih snaga Rusije ogledala, prije svega, u razmjeni iskustava u tome kako jedan mehanizovani bataljon izvodi odbranu. 

"Smatram da je vežba uspešno izvedena. Nije bilo narušavanja mjera bezbjednosti. Sada nam predstoji povratak u matične jedinice", istakao je potpukovnik Vuković. 

Završnom prikazu na jučerašnjoj vježbi prisustvovao je i izaslanik Ministarsvta odbrane Srbije u Rusiji pukovnik Budimir Gajić. 

Održana je i ceremonija svečanog zatvaranja vježbe, a kasnije i prijateljska fudbalska utakmica.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.