Lider radikala

Vojislav Šešelj napao poslanika DS-a Aleksandru Jerkov

  • 09.04.2019. 16:56

Više nego užasne su riječi koje predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj uputio svojoj koleginici narodnom poslaniku Demokratske stranke (DS), Aleksandri Jerkov.

Šešelj je očigledno revoltiran izjavom Aleksandre Jerkov o njegovom odnosu sa predsjednikom republike odlučio da se sa njom obračuna onako kako to on najbolje zna – prijeteći.

"Aleksandra Jerkov tvrdi da mi Aleksandar Vučić garantuje da mi neće faliti ni dlaka s glave. Ja Aleksandri Jerkov garantujem da će njoj nestati sve dlake sa glave, glava biti namazana katranom i nalijepljena guščijim perjem. Da se jasno vidi kako izgleda glavna guska srpske politike", napisao je na društvenoj mreži Tviter, Šešelj.

"Već sam rekla da je svaki dan koji taj čovjek provede u skupštinskoj klupi, a ne u zatvoru zbog prijetnji i govora mržnje novi dokaz podrške vlasti. Vojislav Šeselj mi prijeti da ću ostati bez ijedne dlake na glavi. Njegova politika devedesetih je desetine hiljada ljudi ostavila bez glave i ove prijetnje doživljavam veoma ozbiljno. Ne zbog sebe, nego zbog toga što činjenica da mene godinu dana javno maltretira osuđeni ratni zločinac bez ikakve reakcije nadležnih organa", kaže Aleksandra Jerkov.

Jerkov su radikali i Šešelj već nazivali “spodobom” i “izdajnikom”, pa je svojevremeno sa poslaničkih dokumenata pročitala da je “ustaška ku*va” i da će je radikali tako podgrdno zvati od kraja života.

Iako je veći dio javnosti osudio ovo nasilničko obraćanje “tviteraša” Šešelja, on je ipak nastavio da piše i poručio koleginici da bi trebalo da je u zatvoru, naravno, sve to uz propratne psovke kojih se deklarativno grozi cijela javnost, a a mali broj nih zvanično osuđuje.

Opleo i po Milojku Pantiću

Šešelj je svoj uvrjedljivi nalet nastavio proučujući sportskom komenatoru Milojku Pantiću kako će mu “uskoro je*ati majku, ne bi li dokazao da šešeljizam življi nego ikada”.

Izleda da Šešelj može hrabro, pišući tih čuvenih 280 tviter karaktera, da prijeti i iznosi najgnusnije oblike mržnje, a da se to samo pripiše njegovom radikalnom imidžu i prekoj naravi i da ne trpi nikakve posljedice zbog toga.

Žene stalna meta

Jerkov nije jedina političarka koja se našla na radikalnom vandalskom nišanu bivšeg haškog optuženika budući da je on svojevremeno “komplimentirao” i potpredsjednici vlade Srbije Zorani Mihajlović kojoj je rekao da je apalača, dok je poslanici DS Gordani Čomić poručio: “prvo obrij brkove pa dođi na sjednicu”.

Sudeći po elokventom stavu koji lider SRS-a ima prema ženama, nije ni čudo što se u srbijanskoj čaršiji govorka da je seksulani predator iz Brusa Milutin Jeličić Jutka, svoje zaštitničke skute potražio baš kod lidera radikala.

LSV i DS tražile da mu se oduzme mandat

Kao rekacija na optužbne koje je lider SRS uputio Aleksandri Jerkov i novinaru Milojku Pantiću, starnke LSV i DS tražile su da mu se oduzme poslanički mandat, jer prema njihovim navodima širi mržnju. U saopštenju se podsjeća da već godinu dana DS traži oduzimanje mandata Šešelju i pokretanje procesa zbog govora mržnje i otvorenih prijetnji.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина