Episkop bihaćko-petrovački

Vladika Sergije razgovarao sa Aleksandrom Vučićem: Opstajemo zahvaljujući pomoći Srbije

  • 06.02.2020. 13:17

Podrška Srbije veoma je važna našem narodu i zahvaljujući toj pomoći mi kao narod i crkva opstajemo na ovim prostorima, istakao je za "Glas Srpske" episkop bihaćko-petrovački Sergije nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik Srbije primio je vladiku Sergija danas u Palati predsjednika Srbije, a osim aktuelnih tema u društvu, razgovarali su i o podršci Srbije srpskom narodu i crkvi na području Bihaćko-petrovačke eparhije.

- Važno je da Srbija bude jaka da bi nam mogla pomagati i u budućnosti. Zahvaljujući podršci predsjednika Vučića i pomoći naše Srbije mi kao narod i crkva na ovim prostorima možemo ostati i opstati - poručio je vladika Sergije.

On je podsjetio da je Vučić nedavno otvorio fabriku "Jumko" u Drvaru gdje je posao dobilo 80 žena, te posjetio Mrkonjić Grad i obezbijedio pomoć i toj opštini u ovoj eparhiji.

- Razgovarali smo o pomoći našoj crkvi u središtu eparhije u Bosanskom Petrovcu. Predsjednik Vučić je pružio podršku i pomoć izgradnji parohijskog dvora u Bosanskom Petrovcu i izgradnji memorijalnog centra na "Petrovačkoj cesti" gdje su Srbi u izbjegličkoj koloni stradali u akciji "Oluja" - istakao je vladika Sergije, zahvalivši Vučiću na sverdnoj pomoći.

Prvi čovjek Srbije je u septembru prošle godine tokom posjete Drvaru najavio da će Srbija izgraditi crkvu na "Petrovačkoj cesti" gdje su Srbi najviše stradali.

- Kada završimo memorijalni centar pozvaćemo predsjednika Vučića da taj centar otvori – naglasio je vladika Sergije.

Eparhijski dvor u Bosanskom Petrovcu je prvi dvor od osnivanja eparhije 1990. godine. Ratna dešavanja prekinula su izgradnju, a s obzirom na to da je srpski narod u toj opštini koja se nalazi u FBiH istrajan u namjeri da ostane na svojim ognjištima, ukazala se potreba za izgradnjom eparhijskog dvora.

Prijemu u Predsjedništvu u Beogradu prisustvovao je i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином