Bezbjednosne službe došle do novih saznanja

Vladika Joanikije bio meta atentata u Beogradu?

  • 24.05.2020. 08:30

Srpske bezbjednosne službe, došle su do novih saznanja vezano za pokušaj ubistva biznismena i dobrotvora SPC Miodraga Dake Davidovića.

Operativni podaci do koji se došlo vještačenjem ukazuju da je navjerovatnije meta napada ipak bio vladika Joanikije, navodi portal Borba.me, pozivajući se na izjave više izvora u srpskim bezbjednosnim službama. Na ta saznanja ukazuju određena vještačenja koja su nedavno završena, a koja su se obrađivala više mjeseci.

Ukoliko se ova saznanja istražitelja potkrepe materijalnim dokazima, to baca novo svjetlo na čitav taj slučaj. Kako navodi Borba, tom portalu je potvrđeno da se čekaju još neki nalazi, tačnije, DNK uzorak koji je uzet sa mjesta odakle je pucano kritične noći.

Kako je taj portal ranije pisao, na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Kraun Plaza, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom. Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mjesta gdje je pokušan atentat na vladiku Joanikija i Miodraga Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, 10. decembra prošle godine, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.