Aleksandar Vučić

Više ulagati u digitalnu infrastrukturu radi ostanka mladih

  • 05.11.2019. 22:51

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se više ulagati u digitalnu infrastrukturu s ciljem da mladi ostanu u zemlji, navodeći da su jezivi brojevi koji pokazuju podatke o migracijama i iseljavanju.

"Hoćemo da ponudimo mladim ljudima da mogu da se brže i lakše odvoje od svojih roditelja", rekao je Vučić večeras za RTS i istakao da će biti izdvojeno 500 miliona evra za mlade bračne parove.

Vučić je, komentarišući večerašnje okupljanje predstavnika dijela opozicije ispred zgrade RTS-a i najavu da će blokirati sve ulaze da bi spriječili njegovo gostovanje, rekao da nije rješenje da se nekome ograničava kretanje, da je to fašizam, protiv koga se teško boriti, kao i da mu je savjest čista i da je spreman da odgovori na svako pitanje.

On je istakao da je ponosan što u posljednjih sedam godina niko od predstavnika opozicije nije stradao i nije snosio pravne sankcije.

Govoreći o zakonu o porijeklu imovine, Vučić ističe da će, kada to rješenje bude usvojeno, biti prvi koji će tražiti da se provjeri njegova i imovina njegove uže i šire porodice.

Vučić je istakao da se bori za Srbe na Kosovu i Metohiji, za cijelu Srbiju i za svaku investiciju. "Mi smo izgradili više kilometara auto-puta nego u prethodnih 40 godina", naveo je Vučić.

Kada je riječ o kupovini oružja za Vojsku Srbije, Vučić je naveo da je Srbija mala zemlja, sa svih strana okružena NATO-om, ali da srpska vojska napreduje, što, kako je rekao, priznaju i Hrvati.

Prema njegovim riječima, Srbija za "S-400" nema novac, ali kada neka zemlja ima takvo oružje, onda niko ne smije da je napada.

On je naglasio da će se Vojska jačati nabavkom sredstavi koja nisu na listi za sankcije, poput "pancira". "Nabavljamo samo defanzivno oružje", dodao je Vučić.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.