Podmetnuta eksplozivna naprava

Velika AKCIJA policije: Hapšenje zbog pokušaja ubistva bivšeg policajca

17:10, 11.05.2019.
Izvor: informer
Thumbnail
Novosadska policija intenzivno istražuje pokušaj ubistva bivšeg policajca Dalibora Bogdanovića, a u toku su privođenja više lica iz kriminogene sredine i njihovo ispitivanje o okolnostima sinoćne eksplozije.

Neki od privedenih su bliski Bogdanoviću, a ima i onih sa kojima je žrtva ranije bila u sukobu.

Dalibor Bogdanovć (42), zvani Boća ranjen je sinoć kada je u novosadskom naselju Detelinara eksplodirala bomba ispod njegovog automobila "BMW X5".

Kako je rečeno u Urgentnom centru u Novom Sadu, gdje je prebačen s teškim povredama u svesnom stanju, sinoć mu je amputirana noga.

U eksploziji nije povrijeđen niko od prolaznika, ulica je odmah zatvorena zbog uviđaja, a detonacija se čula u većem delu grada.

Dalibor Bogdanovćć Boća nekadašnji je novosadski policajac, kome se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine.

Jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Cvijetića. Osim njega, sa slobode se brane i Vladica Rakić, Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević i Božidar Bosnić.

Cvijetić, za koga su ova petorica sumnjali da je umiješan u ubistvo Stevićeve djevojke Teodore Kaćanski 2016. i ranjavanje Nika Uskokovića 2017. godine, otet je 22. maja 2017. godine na Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije.

Thumbnail

Na početku suđenja petorica osumnjičenih izjavili su pred sudijom da se ne osjećaju krivim i tvrdili da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Izjavili su i da su Cvijetića, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namjerava da učini još neko krivično djelo.

Bogdanović je ranjen i pre pet godina, kada je bio radnik policije i komesar za bezbednost FK Vojvodina. Ranjen je u ruku i stomak 3. oktobra 2014. godine, dva sata posle ponoći centru Novog Sada.

Na njega je ispred lokala u Ulici Laze Kosića pucao Jovan Kecman Coja, vođa navijača FK Novi Sad "Korida".

Oni su se prvo posvađali oko muzike u lokalu u kome su bili gosti, a potom je došlo do tuče, u koju su se umiješali i navijači, njihovi prijatelji.

Tada je Kecman izvukao pištolj, ispalio više metaka u Bogdanovića, pa pobjegao.

Bogdanović je ranije bio lični tjelohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Svojevremeno je radio i kao policajac, bio pripadnik Interventne brigade.

Zbog problematičnog karaktera i kontakata s raznim sumnjivim osobama, posljednjih godina je raspoređen na administrativne poslove u Policijskoj upravi Novi Sad.

Kada je došlo do izmjena u rukovodstvu FK Vojvodina, postavljen je za komesara za bezbednost ovog kluba.