Ministarka pravde Srbije sve potvrdila

Važe garancije Beograda za liječenje generala Mladića

  • 10.02.2020. 09:01

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da garancije koje je država dala u vezi sa eventualnim liječenjem generala Ratka Mladića u Srbiji i dalje važe, te da je Srbija više puta naglasila da je otvorena da ih u svakom trenutku pruži.

Ona je navela da sudsko vijeće odbija sve molbe Srbije bez mnogo objašnjenja.

- Njegovo zdravstveno stanje i dalje je veoma loše i, nažalost, teško možemo da očekujemo neka značajna poboljšanja - rekla je Kuburovićeva za Večernje novosti.

Govoreći o imenovanju ratnog zločinca Antona Đunija, koji je osuđen na 15 godina zbog ubistva pet srpskih vojnika, za ministra odbrane samoproglašenog Kosova, Kuburovićeva je rekla da to govori o tome o kakvoj se "nakaradnoj državnoj tvorevini radi".

- Za bilo kim za koga je raspisana potjernica, protiv koga se vodi postupak ili je pravosnažno osuđen, srpski pravosudni organi neće odustati. Ovakvim ljudima nije mjesto ni u kakvim vladama, nije mjesto na slobodi, već u zatvoru. Svaka žrtva, ma koje nacionalnosti bila i njihove porodice imaju pravo na pravdu i Srbija od toga neće nikada odustati - poručila je ministarka pravde Srbije.

Тагови: