Uznemirijući snimak iz beogradskog vrtića: Mališane tretiraju kao robijaše

  • 21.01.2021. 08:48

Na društvenim mrežama pojavili su se novi snimci zlostavljanja djece, ovog puta, navodno iz privatnog vrtića "Zamak" na Voždovcu. Snimci, sačinjeni mobilnim telefonom, na momente je mučno gledati-

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dijete na podu i grubo ga s obje ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači djecu iz špajza u kom su zatvorena, viče na njih dok ona jecaju i još mnogo toga.

Roditelji tvrde da im djecu maltretiraju u ovoj privatnoj predškolskoj ustanovi, u Ulici vojvode Vlahovića. Mališani se iz obdaništa vraćaju istraumirani, a ujutro, bukvalno, preplašeni, mole da ih ne vode tamo, piše Kurir.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako se vaspitačica "bori" sa trogodišnjim dječakom. Mališan je uplakan, jeca, dok mu ona svojim rukama drži obje ruke.

Ovo je valjda jedini vrtić koji ima i zatvor, ali u pitanju nije nikakva dječja igra, već je to mala prostorija, neuslovna za smještaj djece, gdje završavaju ona koja nisu poslušna. Na jednom od snimaka vidi se kako vaspitačica iz tog zatvora, izvlači troje mališana koji su "odradili kaznu": 

Cijelo klupko počelo je da se odmotava kada su djeca masovno počela da odbijaju da idu u vrtić, da plaču i mole roditelje da ih ne vode. Roditelji su kontaktirali jedni druge i uskoro je istina isplivala na vidjelo, da ta ustanova prije podsjeća na neki maloletnički zatvor. Da bi imali manje posla, vaspitačice stavljaju pelene i djeci koja su prestala da ih nose i to je jedna od zamjerki, prenosi Kurir.

U vrtiću nisu željeli da komentarišu snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama. Vlasnik je izjavio da nema većih propusta i da on ne zna ni za kakve primjedbe na račun ponašanja vaspitačica. 

O cijelom slučaju su obavješeteni i nadležni Sekretarijat za Obrazovanje grada Beograda a odlučeno je da se u vrtić "Zamak" pošalje inspekcija koja treba da prekontoliše rad ove ustanove kao i uslove u kojima borave djeca.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.