Vučić najavio promjene zakona

Uvodimo doživotnu kaznu zatvora za ubice djece 

  • 12.01.2019. 11:33

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, kojom je predsjedavo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, počela je u 10 sati u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

Tema sjednice su bila dva pitanja, rekao je predsjednik Vučić poslije završenog sastanka - nove mjere države u sistemskom i sistematskom obračunu s kriminalom i korupcijom i kosovsko metohijski problem, o čemu je predsjednik rekao, da će govoriti drugom prilikom.

"Jučerašnja akcija koju su sprovodili policija i Tužilaštvo, pokazala je namjeru države, ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima u Srbiji, već i da taj kriminal pobijedi. Čestitam našim državnim organima, naročito na činjenici da poslije mnogo vremena neki od šefova narko biznisa su se našli na Interpolovim potjernicama, a neki i iza rešetaka," rekao je predsjednik Srbije poslije sastanka.

"Ono što smo vidjeli jeste da imamo veoma blagi kaznenu politiku. Kazne su bile u najvećem proventu minimalne ili uz ublažavanje kazni. Za silovanje imamo kaznu od tri do 12 godina," istakao je Vučić.

On je najavio drakonsko povećanje kazni za sva krivična djela, od nasilja u porodici, silovanja, pedofilije i ubistva djece.

"Uvodimo doživotnu kaznu zatvora za ubice djece i druga krivična djela - rekao je predsjednik i naglasio da nije zainteresovan za napade boraca za ljudska prava.

Sjednici su prisustvali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić...
 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок