Novi Pazar

Ušli džipovima na teren: Kako su Arkan i Legija prekidali utakmice

22:51, 30.03.2020.
Izvor: Kurir
Prije skoro tri decenije na stadionu u Novom Pazaru dogodio se jedan od najvećih skanadal u istoriji regionalnog fudbala. 

Igrao se meč Druge lige Jugoslaveije između domaćeg Pazara i gostiju iz Prištine čiji je prvi čovjek u tom trenutku bio Željko Ražnatović Arkan. 

Utakmica u Pazaru bila je praćena velikim brojem incidenata, tokom utakmice vrijeđani su fudbaleri Prištine, na teren su bacani razni predmeti, a golman ekipe sa KIM bio je čak i pogođen. Sve je eskaliralo pred kraj utakmice kada je krenulo žestoko vrijeđanje Ražnatovića koji je sjeo u svoj džip i zajedno sa svojim prijateljem Miloradom Ulemekom Legijom uletio na teren i prekinuo utakmicu. 

Nakon toga otišli su do čelnika Pazaraca i na samo sebi svojstven način tražili da utakmica bude prekinuta i registrovana neriješenim rezultatom. 

- Tako je vrijeme i gotovo, i onda morate, razumiješ - rekao je tada Arkan.

Prilikom izlaska sa stadiona delegacije FK Prištine ponovo je došlo do incidenta, naime domaći navijači su kamenovali autobus sa gostujućim fudbalerima, a onda i kolonu  automobilia u kojoj su bili Ražnatović i Ulemek. 

Od tog trenutka postalo je jasno da će se istorija Jugoslovenskog fudbala prekrajata i stvarati na razne metode koji nemaju nikakve veze sa samim sportom. 

Kako je sve izgledalo pogledajte na sljedećem videu.