Sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici

Uručene stipendije najboljim studentima Univerziteta u Prištini FOTO

  • 04.07.2018. 16:53

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručili su danas 21 stipendiju najboljim studentima na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici koji radi po srpskom nastavnom planu i programu.

Udovičić je rekao da je Srbija ponosna na činjenicu da je broj stipendija koji je dodijeljen studentima prištinskog Univerziteta za četiri puta veći nego prije četiri godine. 

"Ohrabruje podatak da je u ovoj godini na prištinski Univerzitet upisano znatno više studenata od proseka u centralnoj Srbiji", naveo je Udovičić i dodao da su dobitnici stipendija i studenti prištinskog Univerziteta garancija opstanka Srba na Kosmetu. 

Udovičić je istakao da će Fond za stipendiranje mladog kadra nastaviti da pomaže najboljim studentima prištinskog Univerziteta jer je opstanak Univerziteta potvrda ispravnosti politike koju vodi Vlada Srbije. 

Đurić je rekao da će prištinski Univerzitet nastaviti da se razvija u okviru sistema obrazovanja Srbije i uz snažnu podršku Vlade Srbije. 

"Vlada Srbije prepoznaje značaj prištinskog Univerziteta kao jednog od kamena temeljaca opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji", napomenuo je Đurić. 

On je najavio da će u narednom periodu biti realizovani projekti koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, što govori da srpski narod na Kosmetu ima i imaće bezrezervnu podršku cijele društveno-političke zajednice Srbije u odluci da opstane na svome. 

"Stipendije su samo potvrda da država Srbija ulaže u mlade, one koji će sutra preuzeti odgovornost za opstanak srpskog naroda i srpske države na Kosovu i Metohiji", kaže Đurić 

Rektor prištinskog Univerziteta Rade Grbić zahvalio je kolegama profesorima, roditeljima i svim srpskim porodicama čija djeca studiraju na ovom univerzitetu i dodao da će proštinski Univerzitet opstati uz pomoć Srbije, te da se njegovim opstankom stvaraju uslovi za očuvanje nacionalnih interesa Srba na prostoru južne pokrajine.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм