Sahrana u subotu

Urna sa posmrtnim ostacima Mire Marković stigla u Srbiju

16:39, 19.04.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Јugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je jutros iz Rusije u Srbiju, prenosi BK televizija.

Po želji porodice urnu je donio njihov prijatelj Slobodan Bulatović i ona se već nalazi u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

Sahrana Mire Marković je u subotu u 15 časova, kada će urna biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. 

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, opelo prije polaganja urne u grobnicu služiće tri sveštenika Srpske pravoslavne crkve. 

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini, nakon komplikacija izazvanih upalom pluća. Kremacija, kojoj su prisustvovali sin Marko Milošević, njegova kćerka Marija i najbliži prijatelji, održana je juče u Moskvi. Kao što je BK televizija već objavila, kćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je spriječena da prisustvuje posljednjem ispraćaju svoje majke jer ne posjeduje potrebna lična dokumenta, zbog čega nije bila ni na sahrani svog oca 2006. godine.