Nebojša Stefanović

Ukidanje granice između Kosova i Albanije ugrožava region

  • 30.12.2018. 14:31

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Srbije Nebojša Stefanović rekao je da najava ukidanja granice između Kosova i Metohije i Albanije ugrožava regionalnu stabilnost i prava Srba na Kosmetu, te zatražio reagovanje od Evrope i svijeta.

Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je poslije sjednica Biroa u Beogradu, da su ovakve najave u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i narušavaju, ne samo stabilnost dijela teritorije Srbije, nego i regionalnu stabilnost.

On je istakao da posebno zabrinjava činjenica da nema adekvatne reakcije međunarodne zajednice, te naglasio da Srbija, na ozbiljan i odgovoran način, traži od Evrope i svijeta da reaguju i spriječe dalje ugrožavanje stabilnosti u čitavom regionu Јugoistočne Evrope.

"Šta bi sad mi trebalo da radimo? Ako bi se ponašali na isti način, to bi značilo da bi trebalo da isto uradimo sa Republikom Srpskom. Onda se postavlja pitanje kako bi svet reagovao? Da li možete da zamislite da bi svi onda ćutali?", rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da je na sjednici Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, održanoj u zgradi Predsjedništva Srbije, posebno razmatrana aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i donesen zaključak da je potrebno pojačati kontraobavještajnu djelatnost svih službi bezbjednosti na teritoriji Srbije, kako od eventualnog terorističkog djelovanja, tako i od svake vrste obavještajnog djelovanja koje može da naruši bezbjednost.

Sjednici su prisustvovali i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, direktor Policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина