Srbija

Uhapšene 53 osobe zbog imovinskog delikta

  • 19.11.2018. 12:49

Policija u Srbiji je, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana, uhapsila 53 osobe osumnjičene za imovinske delikte, među kojima su ucjena, prevara, utaja i krađa.

Zbog imovinskih delikata podnesene su krivične prijave protiv još 38 lica, kojima je, između ostalih, obuhvaćeno i deset maloljetnih osoba. 

Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 173 krivična djela iz oblasti imovinskih delikata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije. 

Među uhapšenima su i žena čiji su inicijali A.N. /34/ i muškarac čiji su inicijali S.N. /38/, koji su osumnjičeni da su ucjenjivali ljude koji su javljali na oglas radi "skidanja magije". 

A.N. je dala oglas u časopisu "Treće oko" da "skida magiju", a zatim je oštećene koji su je zvali ucjenjivala da će, ukoliko joj ne uplate novac, iznijeti u javnost nešto što će škoditi njihovim porodicama, a što je saznala u komunikaciji sa njima. 

Od oštećenih je zahtijevala da joj uplate novac u iznosu od 100.000 /oko 847 evra/ do 750.000 dinara /oko 6.355 evra/, dok je osumnjičeni N.S. potom taj novac podizao u poštama na teritoriji opštine Bačka Palanka. 

A.N. je uhapšena u Vranju.

Тагови: