Uhapšena bebisiterka, bebi od četiri mjeseca dala bensedin

  • 10.03.2021. 12:24

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu uhapšena je bebisiterka S.C. osumnjičena da je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja dala lijek za smirenje - bensedin u većoj količini.

Nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po mjeseca nije u životnoj opasnosti.

S.C. se sumnjiči za krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, saopštilo je tužilaštvo.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja djeteta nekoliko dana prije događaja preko sajta "Bebisiterka.rs".

Da je beba pod lijekovima za smirenje utvrđeno je sinoć, nakon čega su policisjki službenici sa Zvezdare o događaju obavijestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dječije klinike u Tiršovoj, pošto je na odjeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lijekova za smirenje.

Nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi djeteta nalazi veća kolicina lijeka bensedin i da dijete nije u životnoj opasnosti.

Osumnjičenoj je po nalogu dežurnog zamjenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje od 48 časova, a danas će biti saslušana u tužilaštvu, potvrđeno je Tanjugu.

"Nakon saslušanja, u zavisnosti od njene odbrane i podataka o ranijoj osuđivanosti tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti sudu određivanje pritvora, nakon čega će sprovesti sve neophodne dokazne radnje, ispitati svedoke, naložiti neophodna veštačenja i doneti konačnu odluku", navodi tužilaštvo.

Тагови:
  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.