Uhapšen zbog pucanja iz "zolje" na ugostiteljski objekat

  • 18.03.2021. 13:02

Beogradska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali D.S. (31) osumnjičenog da je 16. januara ispalio raketu iz "zolje" na jedan ugostiteljski objekat u Rakovici, na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

Pretresom stana uhapšenog policija je zaplijenila tri pištolja, 12 metaka i manju količinu kokaina, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Uhapšen je i muškarac čiji su inicijali N.Z. koji je, kako se pretpostavlja, bio u društvu D.S. u trenutku dok je ispaljivao raketu na ugostiteljski objekat.

U stanu N.Z. pronađeno je 69 metaka različitog kalibra, manja količina kokaina, vaga za precizno mjerenje i drobilica za usitnjavanje droge.

Protiv D.S. podnesene su krivične prijave zbog izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija, te neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge.

Protiv N.Z. je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Тагови: