Smederevo

Ucjenjivao je snimcima: Drogirao i više puta silovao maloljetnicu

  • 03.04.2019. 14:08

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Nebojše Tadića (49) zbog sumnje da je više puta silovao petnaestogodišnju J. P. iz tog grada, dajući joj prije toga drogu i ucjenjujući je eksplicitnim snimcima. On se tereti za produženo krivično djelo silovanja u sticaju sa krivičnim djelom omogućavanje uživanja opojnih droga, potvrđeno je, za Novosti, u Višem tužilaštvu.

Prema navodima optužnice, on je djevojčici davao kokain, a potom je seksualno zlostavljao. Navodno je u julu i avgustu prošle godine u nekoliko navrata silovao maloljetnu J. P. u svojoj kući. Moraće da se brani i od optužbi da je maloljetnicu ucjenjivao i psihički i fizički zlostavljao.

Uhapšen je u novembru prošle godine, pošto se djevojčica požalila majci, koja je slučaj prijavila policiji. Detalji torture koju je tinejdžerka tri mjeseca trpjela od muškarca starijeg od sebe 33 godine drže se dalje od javnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima, odnos privatnog preduzetnika i tinejdžerke započeo je dopisivanjem putem društvenih mreža. Kasnije je djevojčica, kako saznajemo, dobijala i batine, a seksualno terorisanje napasnik je snimao mobilnim telefonom. Potom ju je ucjenjivao eksplicitnim snimcima i fotografijama, prijeteći da će ih objaviti ukoliko nekome kaže šta se događa između četiri zida njegove kuće. Zbog zlostavljanja, ona je čak pokušala i da se ubije.

Roditelji maloljetne J. P. su razvedeni, a čitav slučaj razotkriven je kada je maloljetnica, pod pritiskom i u strahu, priznala šta se događa. Tadić je, od hapšenja u novembru, i dalje u pritvoru. Tokom istrage branio se navodima da je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi.

U Višem tužilaštvu nisu dali više detalja o optužnici, s obzirom na to da je riječ o petnaestogodišnjoj djevojčici. Optužnica za silovanje je u Višem sudu na ispitivanju, poslije čega bi trebalo da bude potvrđena ili odbačena. Ukoliko je sud potvrdi, uslijediće suđenje tokom kojeg će, zbog osjetljivosti slučaja, javnost najvjerovatnije biti isključena.

Prijeti mu 15 godina

Za produženo krivično djelo silovanje, za koje se tereti Tadić, zaprijećena je kazna od pet do 15 godina zatvora. Za krivično djelo omogućavanja uživanja opojnih droga kazna je od dvije do deset godina.