Viši sud odlučio

Učesnici demonstracija u Beogradu pušteni da se brane sa slobode

20:42, 19.03.2019.
Izvor: RTS
Thumbnail
Viši sud u Beogradu je nakon saslušanja oslobodio trojicu učesnika demonstracija u Beogradu osumnjičenih za krivično djelo nasilničkog ponašanja i odbio prijedlog da im se odredi pritvor. Riječ je o dvojici maskiranih učesnika koji su u subotu u zgradu RTS-a unijeli motornu testeru, a treći je osumnjičen za napad na policajca.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja U.S, M.P. i M.Č. donio rješenje kojim je odbio prijedlog za određivanje pritvora.  

Oni se terete za krivično djelo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.  

Protiv ovog rješenja Više javno tužilaštvo u Beogradu može izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja. 

Tanjug prenosi da je Prekršajni sud ukinuo zatvorske kazne petorici koji su u nedjelju osuđeni na zatvorske kazne od 30 dana zbog upada u RTS i u toku večeri biće pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli.

Šesti osuđeni još nije primio prvostepenu presudu pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da očekuje da oni koji se nalaze u pritvoru zbog demonstracija u Beogradu budu oslobođeni, jer, ističe, nisu oni odgovorni – već oni koji su ih zloupotrebili. 

On je rekao da će sutra pogledati ove krivične predmete, ali da ne želi ništa da prejudicira dok se ne upozna sa detaljima slučaja.