Uhapšen

U Subotici okačio hrvatsku zastavu i puštao Tompsonove pjesme

09:33, 25.04.2020.
Izvor: Kurir
Ivan M. (51) iz Subotice, koji je uhapšen na Vaskrs jer je na terasi stana okačio hrvatsku zastavu i puštao pjesme ustaškog pjevača Marka Perkovića Tompsona, negirao je krivicu na saslušanju i iznio suludu odbranu! 

Pravdao se da je zastavu tog dana oprao i da ju je sušio na štriku, a da Tompsona nije sam pustio, već su ustaške pjesme tada emitovane na Radio Beogradu.

U Ivanovom stanu je, inače, prilikom pretresa nađeno mnoštvo predmeta sa hrvatskim državnim obilježjima, ali on je pred tužiocem tvrdio da nije nacionalista, već "jugoslovenski orijentisan".

- Meni je žao što se ovo dogodilo, jer nisam želio nikog da uznemiravam na Vaskrs. Boli me uvo za Tompsona, ja sam prije svega Jugosloven. Tačno je da je na mojoj terasi na štriku bila okačena hrvatska zastava, ali to je samo zato što sam je prethodno oprao u veš-mašini i morao sam da je osušim. Nisam znao da će to isprovocirati ljude - pričao je Ivan.

On je dodao i da ne sluša Tompsona i da nije imao pojma da taj pjevač veliča zloglasne ustaške logore Jasenovac i Staru Gradišku, gdje je pobijeno na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

- Ja nemam nijedan njegov CD niti kasetu. U stanu je bio pušten radio, samo ne znam da li je stanica bila podešena na Radio Beograd 1 ili 2. Možda su te pesme bile emitovane na radiju, otkud znam... Ja ne mrzim Srbe, jer je moja bivša žena Srpkinja i imam mnogo prijatelja pravoslavaca. Sve ovo mi je namjestio jedan komšija policajac, zove se Hamza. S njim nisam u dobrim odnosima - nevješto se pravdao Ivan pred tužiocem.

Uhapšeni Subotičanin, inače, ima i srpsko i hrvatsko državljanstvo i dobro je poznat našoj policiji. Prvi put je uhapšen još kao maloljetnik i bio je u popravnom domu, a zatim je i kao punoljetan osuđivan desetak puta zbog oružja, nasilja, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnika...

Ivan ima četvoro djece iz nekoliko nevjenčanih brakova, a živi u majčinom stanu u Subotici. Kako je sam rekao u tužilaštvu, završio je osnovnu školu, po zanimanju je zidar i trenutno je nezaposlen.

Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana, a tereti se za širenje vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, za šta mu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

(Kurir)