Naftna bušotina NIS-a

U požaru povrijeđena dva radnika

  • 20.09.2018. 22:17

Oko 19 sati došlo je do požara na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac i tom prilikom povrijeđena su dva radnika, ali nisu životno ugrožena, javljaju Novosti.

Kako prenose Večernje novosti, jedan od njih zbrinut je u Domu zdravlja u Kostocu, a drugi u Opštoj bolnici i, prema posljednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno.

"Prvo smo začuli snažnu eksploziju, a za njom još nekoliko slabijih. Odmah smo istrčali u dvorište i vidjeli da se iz pravca naftne bušotine diže veliki plamen. Čuli smo da su neki radnici povrijeđeni, ali da se ne radi o teškim povredama", rekli su neki mještani Bradarca za Novosti. 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su Novosti došle, do eksplozije i požara došlo je kada je varnica zapalila gas koji se stvorio iznad sirove nafte. Nakon izbijanja požara, na lice mjesta ubrzo su stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć koja je zbrinula povređene radnike. Policija je odmah obezbijedila mjesto požara i udaljila okupljene mještane, radi njihove bezbjednosti. 

"Upućena su tri vatrogasna vozila, a stiglo je i jedno vozilo iz Kostoca, pa je požar ubrzo lokalizovan i nema opasnosti po mještane i njihovu imovinu", rečeno je Novostima u Sektoru za vanredne situacije u Požarevcu. 

Bliži podaci o uzrocima izbijanja požara i povređivanja dva radnika, biće poznati po završetku istrage koja je u toku.

Тагови: