Srbija ne odustaje

U osam se uz aplauz zaorila pjesma tako savršeno tužna za ovaj dan

21:40, 01.04.2020.
Izvor: Blic
Zvuk podrške svako veče je sve jači, a građani sve kreativniji u pronalaženju novih načina da pokažu zahvalnost medicinskim radnicima koji se svakodnevno bore da zaustave širenje korona virusa. Aplauz u osam, vrijeme kada ljudi izlaze na svoje prozore, balkone i u dvorišta, uveliko je tradicija.

Pjevanje srpske himne ili puštanje preko zvučnika postalo je zaštitni znak aplauza, ali svaki put nas ponovo tjera da se naježimo i zapljeskamo još jače, piše Blic.

Zdravstveni radnici koji su na prvoj liniji odbrane od virusa Covid-19, njihova svakodnevna požrtvovanost, rizik da se zaraze i posvećenost inspirisali su građane Kosovske Mitrovice da oboje nebo vatrometom uz gromoglasne aplauze širom grada.

Podrška “bijelim mantilima” sve je jača i jača i neće prestati dok ne pobijedimo korona virus, poručuje Srbija! A iz jednog stana začula se sasvim simbolično pesma “April u Beogradu”.

Ispod Savskog mosta ovog prvog aprila dok se sumrak sprema stvarno nikog nema. Srbija čeka. Ne da se. I ne prestaje da se bori!