Prema posljednjim podacima

U Novom Sadu 65 novozaraženih, najviše do sada

14:26, 10.07.2020.
Izvor: Srna
U Novom Sadu je u protekla 24 časa virusom korona zaraženo 65 ljudi, što je rekordan broj otkako je počela epidemija te infekcije u Srbiji, saopštenju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U isto vrijeme u Vojvodini su zabilježena 73 novozaražena slučaja.

- Broj hospitalizovanih zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojim je potrebna mehanička ventilacija, odnosno respiratori - navodi se saopštenju.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine ističu da je zdravstveni sistem Vojvodine pod velikim opterećenjem i da bi uskoro rasploživi kapaciteti mogli biti prevaziđeni, te je neophodno hitno sprovođenje mjera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolijevanja.

Iz Kliničkog centra Vojvodine /KCV/ saopšteno je da se u toj zdravstvenoj ustanovi 195 ljudi liječi od zaraze, kao i da ih je 13 priključeno na respiratore zbog teškog zdravstvenog stanja.

Broj oboljelih u KCV-u veći je za 15 u odnosu na juče, pri čemu je najveći broj hospitalizovanih pacijenata iz Novog Sada, a slijede i oboljeli iz Vrbasa i Subotice.

U KCV-u navode da se u Dječijoj bolnici nalaze dvije maloljetne osobe pozitivne na virus korona.

Prema podacima KCV-a, juče prije podne dvije pacijentkinje pozitivne na virus korona porodile su se u Kolinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, novorođenčad su dobro i pod nadzorom su neonatološkog tima novosadskog porodilišta.

Od početka epidemije u Vojvodini je registrovan ukupno 2.331 slučaj zaraze virusom korona, od kojih 884 u Novom Sadu.

U posljednje dvije sedmice najveći rast zaraze bilježi se u Novom Sadu, gdje je trenutno više od 500 aktivnih slučajeva, a u Vojvodini više od 1.000.