Zoran Gojković

U Kliničkom centru pet oboljelih, jedan kritično

  • 18.03.2020. 13:05

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se nalazi pet pacijenata zaraženih virusom korona, od kojih je jedan u kritičnom stanju, izjavio je danas u Novom Sadu član Kriznog štaba za vanredne situacije pokrajinske Vlade Zoran Gojković.

"Od njih pet, jedan je u kritičnom stanju, dok su dva u teškom stanju. Dva pacijenta oboljela od korona virusa, koja su prva primljena na Kliniku, pokazuju značajno poboljšanje", rekao je Gojković novinarima u holu zgrade pokrajinske Vlade.

On je napomenuo da je pacijent zaražen virusom korona koji se nalazi u Opštoj bolnici u Pančevu u dobrom opštem stanju.

Gojković je dodao da je trenutno najveće žarište virusa korona u Kikindi kada je riječ o Vojvodini, ali i cijeloj Srbiji.

"Zato su u Kikindi uvedene strože mere zaštite i prevencije. Pratimo situaciju iz minuta u minut i, za sada, oni koji su u izolaciji skoro dve sedmice ne pokazuju simptome. To se odnosi i na lekare koji su bili u kontaktu sa pacijentom, koji su zdravi", naglasio je Gojković, koji je i pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Prema njegovim riječima, građani sa ozbiljnijim simptomima trebalo bi da se jave na brojeve telefona da bi popričali sa ljekarima i da ne bi dovodili u dalju opasnost izolovane pacijente, te stvarali gužve.

"Izabrani lekari će, u velikom broju, dati svoje privatne brojeve telefona i tako će lakše moći doći do njih. U Klinički centar Vojvodine pacijenti će ići samo ukoliko pokazuju ozbiljnije simptome", napomenuo je Gojković.

On je poručio i da je veoma bitno da se telefonske linije ne opterećuju pozivima koji nisu u vezi sa zdravstvenim stanjem.

U Vojvodini je trenutno 12 registrovanih slučajeva virusa korona.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.