Srbija

U bolnicama danas 10 odsto više pacijenata nego juče

16:34, 16.07.2020.
Izvor: novosti.rs
Direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović izjavio je danas da je optimističan da će se broj zaraženih smanjivati u narednom periodu, zbog odgovornosti građana koji nose maske i drže distancu, ali je i oprezan kada to kaže jer je već danas do 15 časova u bolnicama 10 odsto više pacijenata nego juče.

Na konferenciji za medije, Stojanović je rekao da se vizite u bolnicama rade tri puta dnevno i dodao da je jutros u 8 časova, tokom prve vizite, bilo oslobođeno 10 kreveta u kovid bolnicama u Beogradu.

- U 15 časova, kada je bila druga vizita, napravili smo još 20 slobodnih mjesta, nadam se da ćemo danas u 19 sati osloboditi još toliko kreveta. To znači da ćemo, nadam se, danas osloboditi 50 mjesta, ali se bojim da ćemo imati, prema dinamici dolazaka pacijenat u toku dana najmanje 60 prijema - rekao je Stojanović.

Zbog toga je apelovao na gađane da poštuju mjere prevencije, kako bi se sačuvao naš zdravstveni sistem, jer je sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom i zahtevaju bolničko liječenje.