Nova šokantna otkrića

U Belivukovoj vikendici nađena uniforma za hirurge i ručni frižider umazan krvlju

  • 08.06.2021. 09:16

U kući u Ritopeku kod Beograda, u kojoj su, kako se sumnja, pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića brutalno mučili, a potom i ubili najmanje četvoricu muškaraca koji se vode kao nestali, policija je pronašla ručni frižider na kom ima tragova krvi!

Kako Kurir saznaje, ručni frižider bio je u potkrovlju, a na njegovom poklopcu i unutrašnjosti nađeni su tragovi krvi, pa je on poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo čija je krv. Osim frižidera, istražitelji su naknadnim pretresima kuće strave pronašli i druge predmete, a među njima je i uniformu za hirurge.

- Ono što je posebno zaprepastilo istražitelje jeste pronalazak zelene hirurške uniforme, na kojoj je bilo ispisano ime "Nemanja Vask". I ova uniforma, koju inače nose ljekari tokom operacija, poslata je na vještačenje i stručnjaci bi trebalo da utvrde kome je pripadala i ko ju je nosio - dodaje sagovornik.

Pravili ćevape

Podsjetimo, istražitelji sumnjaju da su žrtve, koje su osumnjičeni namamili u kuću u naselju pored Beograda, brutalno mučene, kasapljene, a potom ubijane i mljevene u mašini. Njihove ostatke, kako se sumnja, osumnjičeni su iznosili i bacali u Dunav, ali i navodno pravili ćevape. 

- Još tokom prvog pretresa kuće istražitelji su našli kapljice krvi u gotovo svim prostorijama, od ulaza, preko dnevne sobe i kupatila, spavaćih soba, ali i u garaži. Osim sjekire, elektrošokera, ljepljive trake, hirurških rukavica, nedavno su u tom objektu nađeni i drugi tragovi koji upućuju na to da su počinjena najmonstruoznija krivična djela. Otkriven je čak i ručni frižider, koji je odmah poslat na analizu, naročito kada se uzme u obzir da su navodno od ubijenih i samljevenih žrtava osumnjičeni pravili ćevape i slali ih u Crnu Goru - otkriva izvor Kurira.

Da li je ručni frižider bio spreman za novu žrtvu, kako dodaje, pokazaće dalja istraga i analiza svih do sada izuzetih dokaza, ali i iskazi pojedinih pripadnika kriminalne grupe. Prema njegovim rečima, pored ručnog frižidera, u garaži je pronađen još jedan, običan frižider, na kom su takođe bile krvave mrlje.

Krečili sobe

Pregled kuće u Ritopeku, čiji je vlasnik osumnjičeni Vlade Draganić, kako dodaje izvor, pokazao je da su najvjerovatnije poslije svakog zločina hemijskim sredstvima detaljno brisani tragovi iz kuće.

- Ipak, nisu uspjeli da uklone sve. Sumnja se da su pojedine prostorije, uključujući i onu skrivenu, u kojoj je bila mašina za mljevenje, krečili poslije svakog korišćenja, a istražitelji su pronašli molerski valjak. Pored valjka, oduzeta su i baštenska crijeva, rukavice i noževi. Svi ovi predmeti su na vještačenju - dodaje izvor.

Podsjetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog klana uhapšeni su 4. februara i nalaze se u pritvoru.

(Foto: Zoran Jevtić)

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић