Ana Brnabić

U Bačkoj Planci nije bilo fašističkih izjava, u Glini jeste

  • 07.08.2018. 14:10

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci, na obilježavanju stradanja Srba u hrvatskoj operaciji "Oluja", nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih je čula u Glini, kada se tamo proslavljala "Oluja".

Ona je dodala da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh, koji pokušava da "izokrene istinu", prenose beogradski mediji. 

"Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam videla ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno belo i obrnuto, belo crno", rekla je Brnabićeva. 

Ona je konstatovala da je Srbija dovoljno otvorena za sve i da je u takvoj Srbiji moguće imati premijera čiji je deda "ne Srbin iz Hrvatske nego Hrvat". 

"Moj deda je bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom", istakla je Brnabićeva, navodeći da je u Hrvatskoj situacija takva da golman fudbalske reprezentacije (Danijel Subašić) "ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo".

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм