Motociklom naletio na automobil

Tužna sudbina: Sahranio dvogodišnjeg sina i suprugu, a on poginuo na putu do posla

07:18, 21.08.2018.
Izvor: Blic
Thumbnail
Bajker Lazar Nikić (39) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u selu Vilovo kod Titela kad je, prema riječima porodice, motociklom naletio na automobil koji je izlazio s parkinga. Nikić je od povreda zadobijenih u nesreći umro na licu mjesta.

Prema riječima Lazarovih roditelja, on se tog dana, 8. avgusta, vraćao kući s posla.

– Otišao je do Novog Sada, vozio je kamion na popravku, a u povratku se dogodila tragedija. Nismo odmah saznali za to, tek nekoliko sati kasnije, kad je supruga otišla do Doma zdravlja, rekli su joj da je Lazar nastradao – priča Lazarev otac Milan Nikić.

On dodaje da je s Lazarom na drugom motoru bio njegov kolega N. M., koji je išao iza njihovog sina.

– Pretpostavljam da je on vidio sve, ali se još uvijek nismo čuli jer je u velikom šoku – kaže otac.

Užasne tragedije

Lazareva majka Verona kroz suze objašnjava da je nesrećni čovjek prije ovoga imao dvije užasne tragedije u životu.

– Prije četiri godine sahranio je sina Nikolu, koji je imao samo dvije i po godine. Za te dvije i po godine moje unuče je preživjelo 12 operacija! Sve je to Lazar pregurao, a samo dvije godine poslije toga umrla mu je supruga od leukemije, tako da mu je ostala samo kćerkica Tamara (9). Ona mu je dala snage da preživi sve to, a sada je on nju napustio – plačući priča Verona.

Prema njenim riječima, sina je tog kobnog dana ispratila na posao.

– I sada mi je ta slika u glavi, Lazar sjeda na motor i odlazi dok mu vičem da se pazi. Kad me je čuo, pokazao mi je pojas i viknuo: “Mama, ne brini”, mahnuo je i otišao – kaže sagovornica.

Kćerka ostala sama

Devetogodišnja Tamara za očevu smrt saznala je od rođaka koji je psiholog i koji je pomogao porodici da saopšte djevojčici tragičnu vijest.

– Ona nije bila kod kuće kad se tragedija dogodila, već kod druga. Kad se vratila kući, sve nas je izljubila, smijala se, a mi nismo znali kako da joj kažemo da oca više neće vidjeti. Rođak joj je prišao i počeo da objašnjava onako kako bi dijete to moglo da razumije. Kad joj je rekao da je tata nastradao, samo je počela da plače, ne znamo kako će se dalje ponašati – kaže majka.

Proputovao svijet, nikad nije imao udes

Prema riječima porodice, Lazar je obišao cijeli svijet jer je bio profesionalni vozač, a obožavao je motor.

– “Jamahu” na kojoj je nastradao kupio je prije dvije godine i bio je član bajkerskog kluba. Vodio je računa o svemu, imao je punu opremu, nosio je kacigu, nije ludovao, već je uživao u vožnji. Nikad nije imao saobraćajnu nesreću – rekli su roditelji poginulog, prenosi Blic.