Zemun

Tužilaštvo ispituje majku đaka iz Beograda zbog procurjelih testova iz matematike

15:29, 18.06.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
U Tužilaštvu u Beogradu u toku je ispitivanje osobe za koju se sumnja da je imala u posjedu testove iz matematike koji su potom i javno objavljeni, saznaje "Blic" od izvora iz istrage.

Kako saznajemo, riječ je o majci jednog đaka iz beogradske osnovne škole, koja se nalazi u Zemunu.

"Trenutno se žensko lice ispituje i utvrđuje se kako je došla u posjed testova iz matematike koje su mali maturanti danas trebali da polažu u okvru male mature", kaže izvor "Blica".

Lice za koje se sumnja da je učestvovalo u krivičnom djelu koje je kulminiralo današnjim pomjeranjem polaganja testa iz matematike za četvrtak nije zaposleno u Ministarstvu prosvjete.

Polaganje testa iz matematike u okviru male mature odloženo je jutros, jer su se sinoć na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike, a kako "Blic" nezvanično saznaje, upravo te zadatke osmaci bi imali danas na testu.

Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku rano jutros da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 časova. Takođe, Ministrastvo je donijelo odluku da iz predostrožnosti povuče i kombinovani test i zamijeni ga rezervnim.