Milosav Radisavljević Losa

Tuga u domu slavnog tenisera: Preminuo djeda Jelene Đoković

  • 24.10.2020. 07:55

Njegovo ime dospjelo je u javnost kada je 2018. godine bio otet, kada su mu razbojnici upali u kuću i iz novčanika uzeli 26.000 dinara a zatim ga izveli napolje i vezali za strujni dalekovod u kukuruzištu kod sela Ćućin.

Djeda Jelene Đoković, Milosav Radisavljević Losa preminuo je u 82. godini života i sahranjen je juče na seoskom groblju u Veliševcu pored Ljiga. Na vječni počinak su ga ispratili porodica, rodbina i prijatelji, kao i unuka Jelena Đoković, supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Milosavljevo ime je dospjelo u javnost kada je 2018. godine bio otet, kada su mu razbojnici upali u kuću i iz novčanika uzeli 26.000 dinara a zatim ga izveli napolje i vezali za strujni dalekovod u kukuruzištu kod sela Ćućin.

Tada se spekulisalo da su otmičari tražili od porodice za otkup dva miliona evra. Kad je Milosav pronađen nije imao vidljive povrede, ali je kako je tada rekao pretrpio veliki strah.

Nakon otmice se preselio u Beograd kod sina, a zatim u Dom za stare, gdje je boravio do smrti. Prije godinu dana Apelacioni sud u Beogradu je za njegovu otmicu na deset godina zatvora osudio muškarca B.M.

Čitav svoj životni i radni vijek Milosav je proveo u Ljigu, i prema riječima mještana volio je svoje selo gdje je održavao imanje i gajio životinje. Bio je zaposlen u je Opštini Ljig i Ad Livnici.

Kako je izgledala otmica?

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice, kojeg je policija uhapsila zbog sumnje da je učestvovao u otmici djeda Jelene Đoković, svoj je pakleni plan navodno pripremao godinama, i to dok je bio u zatvoru. Plan je, pak, pokušao realizovati nakon služenja kazne za prijašnje kriminalne radnje.

“Jednom je prilikom u zatvoru gledao televizijsku emisiju u kojoj je gost bila supruga našeg proslavljenog tenisera. Ona je tada, između ostalog, pričala i o svom odrastanju i djedu Milosavu. U jednom dijelu te emisije prikazana je i Jelena s djedom”, ispričao je izvor Kurira te dodao kako je Matiću tog trenutka sinula ideja o otmici.

Riječ je o emisiji prikazanoj 2014. godine u kojoj se uz Jelenu pojavio i njen djed.

“Provodila sam raspuste u Ljigu, u prirodi, nisam igrala igrice. Pravila sam od biljaka neke ljekovite juhice i začine za baku i djeda, kako ih ne bi boljele ruke od reume, što su uvijek problemi starosti. Moja baka je za svaku moju peticu u školi naručivala pjesme na radiju. Djed je neumoran, on je čudo, vozi bicikl svaki dan, uzgaja svinje, ide do sela Veliševac provjeriti je li sve u redu”, pričala je tada Jelena dok je Milosav Radisavljević, grleći unuku, rekao da je Jelena imala 10 mjeseci kada ju je prvi put čuvao.

Ucjena od dva miliona evra

Četiri godine nakon te emisije Matić je uz još jednog “kompanjona” krenuo u akciju protiv Jeleni drage osobe. Kako piše Kurir, Matić je s kolegom petnaestak dana prije otmice išao u izvidnicu, promatrali su starčevu kuću i pratili njegove navike, kao i tko, kada i koliko često ga posjećuje.

“U Milosavljevu kuću su upali u gluvo doba, oko tri sata ujutro. Lica su sakrili tamnim čarapama, a sa sobom su ponijeli lisice i ljepljivu traku, kojima su kasnije vezali starca za metalni stup u kukuruzištu, 500 metara dalje od njegove kuće. Od djeda su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon”, priča izvor Kurira te dodaje: “Utvrđeno je da je on kupio prepaid karticu za mobilni telefon, preko koje je Milosavljevom sinu Zoranu poslao jezivu poruku: ‘Pripremi dva miliona evra ako hoćeš oca vidjeti živog.’ Nakon te poruke, Zoranu je uputio još nekoliko poruka, a onda ugasio karticu”.

Cijeli plan mu se izjalovio kada je zapomaganje starca čuo komšija te mu pomogao pozvavši policiju.

Nezvanično sa saznaje da je Matić otkriven zahvaljujući brojnim DNK tragovima nađenim na lisicima, u Milosavljevoj kući i kukuruzištu.

Uhapšen i drugi otmičar

Dodajmo ovome kako je Blic u nedjelju poslijepodne objavio da je policija uhapsila i Dragana J.(38) iz Beograda zbog sumnje da je zajedno sa Branislavom M. izvršio kazneno djelo u pokušaju, odnosno da je učestvovao u otmici Milosava Radosavljevića.

(Pink/Kurir)

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија