Izbio požar u stanu

Trudnica u osmom mjesecu razvalila vrata i spasila komšije od sigurne smrti

08:22, 03.06.2020.
Izvor: novosti.rs
Beogradska policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdio uzrok požara koji je izbio u stanu na drugom spratu zgrade u Ulici Josipa Senera 7 u Zemunu, kada je nastradala Ana Jurčić (38).

U stanu, koji je vlasništvo njene bake Franke R., sa Anom je bila i njena majka Snežana, koja je, na svu sreću, prošla bez povreda. Najzaslužnija za to je komšinica I. B. (30), koja je uspjela da razvali vrata i spase je, ali i da alarmira komšije.

Ova mlada žena, koja je, inače u osmom mjesecu trudnoće, za "Novosti" kaže da je u jednom momentu čula viku i lomljavu u zgradi, ali da nije znala odakle ti zvuci dolaze.

- Izašla sam na terasu i tada sam osjetila dim - priča I. B., koja je zbog onoga što je uradila postala heroj. - Vidjela sam da dolazi iz Frankinog stana, koji je ispod mog, pa sam instinktivno istrčala. Nisam ni znala da ona nije tu. Uspjela sam da otvorim vrata njenog stana, kada me je zapahnuo dim. Ugledala sam nekog kako sjedi. Molila sam tu osobu da dopuzi do vrata. Kad je došla do mene, vidjela da je to Snežana. Nisam znala da je u stanu bila i Ana.

Osim Frankinog stana, koji je potpuno izgorio, oštećen je i stan I. B., u kojem ona živi sa sestrom i majkom. U njemu su popucala stakla na prozorima, istopili su se PVC okviri...

- Dozivala sam sestru i zvonila po stanovima da sve obavijestim da hitno izađu - potreseno priča I. B. - Dim je kuljao na sve strane, a kod nas u zgradi je mnogo starijih ljudi, za koje sam se brinula. Tek kada smo izašli iz zgrade, postala sam svjesna ozbiljnosti situacije i samo sam se molila da mi je beba dobro.

KOMŠIJE I DALjE U ŠOKU

Miris paljevine i juče se osjećao oko zgrade u zemunskom naselju Galenika. Stanari, koji su još uvijek u šoku, pokušavali su da očiste hodnik, onoliko koliko je to moguće. Rekli su da su neposredno prije požara čuli svađu i lomnjavu, kao da se neko tuče. Jedan od njih je, više za sebe, kratko prokomentarisao kako je od početka godine umrlo šestoro stanara.