Doljevac

Trudnica se koronom zarazila na svojoj svadbi, sada joj se bore za život

  • 18.07.2020. 10:24

Očajni smo. Ne znam šta nas je snašlo. Javili su nam da je danas stabilnije nego juče, ali i dalje smo u strahu. Kada sve prođe i ona ozdravi, tada ću pričati na sav glas.

Ovo je u petak, za Novosti, rekao Saša P. iz sela Doljevac, čija je supruga Aleksandra, koja je u sedmom mjesecu trudnoće, intubirana i priključena na respirator u niškom kliničkom centru, gdje se ljekari bore za njen i život djeteta.

Prema riječima ljekara niškog KC, njeno stanje u petak je bolje u odnosu na prethodni dan, ali je sve i dalje rizično. Plod je, kako ističu, dobro.

– Ona se stabilizovala, ali je i dalje na respiratoru. Pratimo stanje, pa ćemo vidjeti narednih dana. Njena gasna razmjena je zadovoljavajuća, plod je vitalan i nadamo se da ćemo imati dobre vijesti. Ginekolozi procjenjuju njen akušerski status i eventualno porođaj koji može da se desi, jer je u 30. nedjelji trudnoći, ali priroda virusa je takva da nikada ne možete biti preveliki optimisti – kaže prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Mladi bračni par iz Doljevca je dva puta odlagao svadbenu proslavu zbog pandemije. Očajni što ne mogu da proslave dugo planirano vjenčanje, organizovali su porodični ručak, nakon koga je prisustvo kovida 19 potvrđeno kod više gostiju, a između ostalog i kod Aleksandre, koja je u poodmakloj trudnoći.

Ona je prije nedjelju dana smještena na Kliniku za pulmologiju u KC Niš, ali se njeno stanje pogoršalo, pa je priključena na respirator i prebačena na Kliniku za ginekologiju. I druga trudnica na pulmologiji, kod koje je potvrđeno prisustvo kovida, stabilno je i dobro, kažu u ovoj ustanovi, a u četvrtak uveče na tu kliniku dovezena je treća trudnica – iz Kuršumlije.

– Kod nas su na klinici dvije trudnice i njihovo stanje je dobro i stabilno. jedna od njih se nalazi na terapiji kiseonikom i ima dobre vrijednosti saturacije. Druga trudnica je primljena u četvrtak uveče, testirana je na koronu u Domu zdravlja u Kuršumliji, ali se još čekaju rezultati. Iz sata u sat pratimo njihovo stanje – kaže direktor Klinike za pulmologiju Milan Rančić.

Pročitajte još:

Vučić upisao fakultet

Jutjuber iz FBiH izvrijeđao policiju Srpske, nazvao ih idiotima i zatucanim

Detalji šokirali javnost: Silovao žene dok mu se djevojka u BiH porađala

Brutalno pretukli bolesnog mladića u Kozarskoj Dubici, sve snimali

Očajni otac tri puta pokušao da skoči u rijeku: "Kad nje nema, neka nema ni mene"