Trgovine snabdjevene, nema povećane potražnje

  • 27.02.2020. 15:57

Trgovinski lanci i prodavnice u Srbiji snabdjeveni su svim životnim namirnicama, nema povećane potražnje za bilo kojim proizvodima niti potrebe da ljudi stvaraju bilo kakve zalihe, ocijenili su predstavnici Vlade, Privredne komore Srbije i trgovinskih lanaca povodom situacije u vezi sa virusom korona.

Na sastanku u Beogradu dogovoreno je da Privredna komora Srbije bude kontakt centar posredstvom kojeg će se pratiti situacija i u skladu sa eventualnim promjenama preduzeti odgovarajuće mjere, saopšteno je iz ove komore.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je stanje na tržištu Srbije stabilno, da nema veće potražnje za bilo kojim prehrambenim proizvodom, kao i da su svi predstavnici trgovinskih lanaca istakli da su zalihe uobičajene.

Ljajić je dodao da je na sastanku dogovoreno da se posredstvom Privredne komore Srbije i Udruženja za trgovinu održava redovna komunikacija sa predstavnicima trgovaca.

"Nema potrebe za stvaranjem panike ili atmosfere koja bi doprinijela bilo kojoj vrsti nestabilnosti", poručio je Ljajić.

Direktor Sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović rekao je da apsolutno nema nikakvog razloga da bude problema u snabdijevanju i da je situacija pod kontrolom.

On je dodao da je Privredna komora Srbije u kontaktu sa predstavnicima trgovinskih lanaca i pratiće sve što se događa na graničnim prelazima i u pograničnim mjestima.

Potpredsjednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom Privredne komore Srbije Obrad Popović, koji je i direktor Domaćeg trgovinskog lanca, istakao je da u trgovinama nisu primijećene bilo kakve vanredne okolnosti kao posljedica širenja virusa korona.